Tips voor een bierproeverij

Er zijn een hele hoop verschillende mensen die wel eens een keer een bierproeverij zouden willen organiseren. Voordat je een geslaagde bierproeverij in Brabant kunt houden is het handig dat je het een en ander regelt. Zo mag een bezoekje van de Biergoochelaar niet ontbreken, hier kom ik zo nog even op terug. Vandaag laat ik je de basis zien die van belang zijn bij het organiseren van jouw eerste bierproeverij in Brabant of ergens anders natuurlijk! Tips voor bierproeverij:

Ervaar Mojito bier

1. Houd het simpel

De eerste tip is : houd je bierproeverij simpel. Je wilt de interesse van uw gasten niet verliezen door alle mogelijke biertjes te schenken die je maar kunt vinden, het is belangrijk dat je het bij de goede of onbekende merken houdt. Wij raden aan om niet te veel verschillende biersoorten te vergelijken, al helemaal niet als het je eerste keer is dat je een bierproeverij organiseert. Vergelijk bijvoorbeeld twee verschillende biersoorten (Amerikaans IPA vs. Engels IPA), of kies voor biertjes uit een bepaalde regio of land (België bijvoorbeeld). Geen idee waar je moet beginnen? Door te kiezen voor een bierproeverij in Brabant met de Biergoochelaar hoeft dit ook niet. Ik kan namelijk allemaal lekkere biertjes verzamelen die aansluiten bij wat je wilt bereiken.

Ga hieronder verder bij tips voor bierproeverij

2.Haal voldoende in huis

Tip 2: haal voldoende geschikte snacks in huis. Het is een uitstekend idee om te zorgen voor lekker eten, van al dat bier proeven krijg je nu eenmaal honger. Echter is aan te raden niets te kopen waarbij een sterke smaak komt kijken. Denk hierbij aan olijven of salami. Probeer iets neutraler zoals zoutjes. Hierdoor heb je ook gelijk een smaak-neutralisator. En vergeet niet om water beschikbaar te hebben voor de gasten, je wilt namelijk ook wel even wat anders tussendoor. Weet je nu echt niet wat geschikt is tijdens een bierproeverij, dan kan je altijd vooraf even bellen of appen, zo weet je precies wat je allemaal nog in huis moet halen.

Bekijk alle ACTS↓

“ERVAAR”

TAFELGOOCHELEN

De Biergoochelaar loopt tijdens uw evenement van tafel naar tafel en laat daarbij iedereen met verbazing achter.

bierkratje biergoochelaar ervaar
Ervaar meer.
Foto bubbel bierglas

“PROEF” Bierproeverij

Proef meer.
bubbel bierkar xl

“ONTDEK”

Festival Act

Ontdek meer.
Bubbel ladderzat

“LADDERZAT” Specialiteit

Lees meer.

3. Maak er een competitie van

Tips voor bierproeverij 3: maak van de bierproeverij een competitie. Als ik het heb over competitie heb tijdens een bierproeverij gaat het niet over wie als eerste het glas op heeft of wie het meeste heeft geproefd. Een rustig tempo is belangrijk tijdens een bierproeverij. Houd hier tijdens het organiseren rekening mee. Hier kom ik later in het blog artikel nog even op terug!

Wat ik bedoeld is dat je een competitief component kunt aanbrengen in jouw bierproeverij in Brabant door middel van prijzen te geven aan degene die het beste is in het proeven. Gasten kunnen bijvoorbeeld hun top drie favoriete biertjes rangschikken, of je kunt blind proeven en kijken wie er het beste is in het raden. Gouden tip: Schrijf het van te voren even op. Anders krijg je achteraf wellicht ruzie! Dit soort wedstrijden maakt je bierproeverijen een stuk professioneler, hierdoor gaan mensen namelijk beter aan de slag om de smaken te proeven. Zo haal je het meeste uit de bierproeverij!

4.Ga voor amusement

Tips voor bierproeverij 4: kies voor amusement tijdens de bierproeverij. Dit is waar de Biergoochelaar jou kan helpen. Een bierproeverij in Brabant of waar dan ook met de Biergoochelaar is namelijk één van de leukste dingen die je maar kunt doen. Wat maakt deze proeverijen dan zo bijzonder? Tijdens het proeven van de biertjes zorg ik voor een magische sfeer. Met behulp van diverse illusies zorg ik ervoor dat de sfeer net even wat gezelliger wordt. Dit in combinatie met mijn ruime kennis over de verschillende biersoorten zorgt ervoor dat je amusement en informatie over bier op een succesvolle wijze kunt combineren.

5. Last but not least!

En tip 5 bij tips voor bierproeverij: het tempo. Het tempo waarop je drinkt tijdens een proeverij is belangenrijk maar heel erg lastig! Zodra je een zwaarder biertje proeft en na het einde van je glas gelijk weer de andere proeft kan het zijn dat de smaken van het ene bier blijven hangen in de andere. Daarom is het belangenrijk een korte pauze van circa 5 minuten tussen de bieren te nemen. Tijdens de proeverijen van de Biergoochelaar krijg je daarom ook tussen de bieren door de meest waanzinnige goocheltrucs te zien! Hierdoor krijg je onopgemerkt een kleine pauze tussen je bieren en smaakt het bier beter dan ooit.

bierkratje sven bosch

Entertainment in Brabant

Heb je interesse in deze speciale vorm van entertainment voor jouw bierproeverij in Brabant dan raad ik zeker aan om even verder te kijken hier op de site. Hier staat namelijk alles op wat je nodig hebt voor het aanvragen van een offerte en het maken van een afspraak. Ik wens je veel succes en plezier met jouw bierproeverij organiseren!

Proef meer.
solexrace randentertainment festival

Vragen over prijzen of beschikbaarheid?

Vul hieronder je gegevens in. Ik beantwoord je zo snel mogelijk.