Ervaar Mojito bier

In 2018 zijn er 5 nieuwe bieren verschenen onder naam van de Biergoochelaar. Vandaag introduceer ik je aan mijn meest favoriete biertje: Ervaar. Dit biertje is vernoemd naar een van mijn biergoochelaar acts. De act “Ervaar” staat ook beter bekend als tafelgoochelen.

Ervaar Mojito bier

Door een probleem ontstaat een oplossing!

De Biergoochelaar is opgericht in 2017. Al snel liep ik tegen een probleem aan tijdens mijn optredens. Tijdens enkele acts kan het publiek kans maken op een gratis biertje. Echter wordt niet op ieder evenement hetzelfde bier geschonken. Zodra ik een optreden heb op een festival met Jupiler als hoofdsponsor moet ik dus niet aankomen met Bavaria, dit zou enorm tegenstrijdig zijn met de rest van het evenement. Hiermee maak ik natuurlijk geen vrienden bij een nieuwe boeking!

Door dit feit werd ik steeds gedwongen om onderzoek te doen naar welk bier er geschonken werd op een bepaald feest of festival. Daarnaast zijn er op meerdere festivals bepaalde gebieden binnen het evenement waar andere bieren worden geschonken dan op de rest van het festival. Kortom, heel erg vervelend en ingewikkeld. Hier moest dus iets aan gebeuren!

Ervaar | Mojito bier

Toen ik eenmaal wist dat ik eigen bier wou gaan brouwen, wilde ik het voornamelijk erg persoonlijk houden. Het was namelijk belangrijk dat ik zelf erg enthousiast zou zijn over mijn eigen bier. Hierdoor kan ik mijn enthousiasme goed overbrengen naar de gasten. Het idee van een Mojito-bier begon heel erg simpel bij mijn concollega Marc Woods. Ik zit regelmatig met Marc te sparren over trucs en presentaties. Net zoals mijzelf is Marc een enorme bierliefhebber. Marc brouwt zelfs fanatiek mee bij een kleine brouwerij. Hij had die dag een nieuw brouwsel en wou deze graag met mij delen.

Ik heb zijn gebrouwde biertje blind geproefd. Al vanaf de eerste slok was ik al enorm enthousiast. Het biertje had een mout-achtige smaak, was niet zuur maar had een zoet randje van munt. Het biertje kon ik opeens helemaal plaatsen: het was een Mojito-bier. Meteen nadat ik het biertje op had gedronken vroeg ik aan Marc of het mogelijk was om deze af te nemen om te gebruiken tijdens de acts van de Biergoochelaar. Ik voelde een enorme persoonlijke klik met dit biertje, aangezien Mojito mijn all-time favorite cocktail is.

Bekijk alle ACTS↓

“ERVAAR”

TAFELGOOCHELEN

De Biergoochelaar loopt tijdens uw evenement van tafel naar tafel en laat daarbij iedereen met verbazing achter.

bierkratje biergoochelaar ervaar
Ervaar meer.
Foto bubbel bierglas

“PROEF” Bierproeverij

Proef meer.
bubbel bierkar xl

“ONTDEK”

Festival Act

Ontdek meer.
Bubbel ladderzat

“LADDERZAT” Specialiteit

Lees meer.

Smaak

Bij een Mojito zijn limoen en munt essentiële ingrediënten. In het biertje van Marc zat echter geen limoen verwerkt waardoor het bier niet al te zuur is. Maar wat zit er dan wel in? Het antwoord zal je misschien enigszins verbazen, maar het antwoord is gember. Dat is natuurlijk geen ingrediënt meteen wat je verwacht bij een Mojito(-bier), maar de gember in dit bier geeft wel het ideale mondgevoel. Tijdens het proeven van dit Mojito-bier heb je bij het begin de munt die domineert. Zodra deze smaak is uitgewerkt blijft het mondgevoel van de gember hangen. Zeker het proberen waard!

Vergelijking

Als je gaat kijken naar andere Mojito-bieren is dit specifieke Mojito-biertje toch wel een hele andere ervaring. Na meerdere andere Mojito-bieren te hebben geproefd blijft dit toch echt mijn favoriet. Aangezien de meeste Mojito-bieren wel limoen bevatten is er vaak spraken van een sour-ale bier. En dat is nou net een bier dat ik niet lekker vind. Hierdoor wint het Mojito-biertje van Marc van de andere Mojito-bieren naar mijn mening. Dit is natuurlijk persoonlijk en kan voor iedereen anders zijn. Mocht je toevallig fan zijn van de Liquid dessert-serie van Big belly brewery is “ervaar” zeker een must om ooit geproefd te hebben!

Hoe kom ik aan dit biertje?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel! Het is alleen te winnen wanneer je een optreden of een bierproeverij boekt van de Biergoochelaar. Dit super lekkere biertje is namelijk niet te koop in de supermarkt of bij een bierspecialist. Ook wordt dit specifieke bier maar in kleine oplagen gebrouwen zodat het altijd vers is. Dus hopelijk tot snel in Eindhoven, Veghel, Den Bosch, Amsterdam of waar dan ook, want de Biergoochelaar is door heel Benelux te boeken!

solexrace randentertainment festival

Vragen over prijzen of beschikbaarheid?

Vul hieronder je gegevens in. Ik beantwoord je zo snel mogelijk.