Een truc laten overkomen als een wonder; dat is de truc

Heeswijk-Dinther – Een youtube-filmpje zorgde er een paar jaar geleden voor dat goochelartiest Sven Bosch, zijn echte naam is Sven van de Vorstenbosch, het goochelen helemaal zag zitten. “nu weet ik dat ik wonderen laat zien.”

Binnenkort, op zaterdag 20 februari, geeft Sven een goochelshow in café de Kikvorsch in Schijndel. “Voor mij is het begonnen met YouTube”, zegt Sven (18) “het ging om simpele kaarttrucjes die ik zag op het internet en vervolgens nadeed.” vanaf dat moment was Sven meerdere uren per dag bezig met goochelen en zijn niveau ging omhoog. “Robin Hilt een leraar op het Sint Lucas zei dat ik er serieus werk van moest maken. hij nam mij mee naar een goochelwinkel en toen ben ik echt verslaafd geraakt, vertelt Sven, die zich vooral bezighoudt met de goochelonderdelen mentalisme en hypnose.  Bij deze vormen van goochelen kijkt de goochelaar in je gedachten en probeert hij zelfs je functioneren over te nemen.

Verhaal

Volgens Sven is een truc gewoon een handeling en is het juist belangerijk om een goed verhaal te vertellen bij het uitvoeren van een truc. “Performance is erg belangerijk. Je bent als goochelaar eigenlijk een acteur. Een truc is maar een handeling, een kleine zandkorrel. Maar als je van die zandkorrel een grote show kan maken, dan ben je een goede performer.”

Om zichzelf nog beter te ontwikkelen als goochelaar, hoopt Sven binnenkort officieel lid te zijn van Goochelvereniging Gonga, waarvan onder andere Emiel Lensen lid is (bekend van het programma Uri Geller). “Ik hoop dat ik een professionele goochelartiest kan worden. Binnekort weet ik of ik goed genoeg ben om bij die vereniging te komen. Als ik er bij zit, ben ik goed op weg”, zegt Sven.

Voor meer informatie over Sven Bosch kijk op www.sven-bosch.nl

Tekst: Matthijs van Lierop

Foto: eigen materiaal

Bekijk de acts van de biergoochelaar!

Proef

Een bierproeverij op locatie met als rode draad magie!

Ervaar

Tafelgoochelen, tablemagic,  het wordt een echt feestje aan tafel met de Biergoochelaar.

Ontdek

Soms is less is more, maar niet altijd! Ontdek de bierkar van de biergoochelaar.

Ladderzat

De aller nieuwste show van de Biergoochelaar. Een minibar op locatie waar alleen verbazing wordt geschonken.