Waar op letten bij het organiseren van een bruiloft?

Elk jaar zijn er weer een hele hoop mensen die trouwen. Dit is natuurlijk super romantisch en leuk, dit houdt namelijk in dat er veel mensen de stap in het huwelijksbootje nemen. Als het aankomt op het organiseren van een goede bruiloft zal je niet onder enige vorm van entertainment uitkomen. Entertainment zorgt ervoor dat het feest voorzien wordt van een gezellige sfeer, hierdoor blijft het een feest waar iedereen met een lach op zijn gezicht rond zal lopen. Ik zou De Biergoochelaar niet zijn als ik niet de beste tips en tricks had voor het verzorgen van goed entertainment. Vandaag laat ik je zien waar je op moet letten bij het zoeken van de beste vorm van bruiloft entertainment en bij het organiseren in het algemeen.

Bruid met bloemen
contact opnemen!

Praten over geld is ongemakkelijk, maar je zal er toch echt aan moeten wennen. Je moet met leveranciers, de mensen van de bruiloft entertainment, je partner en je familie over het budget praten. Precies, dat zijn nogal al wel wat mensen. Het is dan ook belangrijk dat je duidelijk bent in hoeveel je te besteden hebt. Misschien weet je al dat jouw ouders of de ouders van de partner een deel van de kosten op zich zullen nemen. Het is traditioneel voor de ouders van de bruid om mee te betalen, maar het is zeker niet meer de standaard. Als je niet zeker weet of ze een bijdrage willen of kunnen betalen, dan is het de moeite waard om al op tijd hiernaar te vragen. Waar het geld ook vandaan komt, als je eenmaal een idee hebt van het beschikbare budget, ga dan samen met je partner kijken om jouw prioriteiten in kaart te brengen. Waar wil je graag dat het geld heen gaat? Superhandige tip: maak gebruik van een spreadsheet om alles op een rijtje te zetten. Ja, Excel/Google Sheets zal tijdens het plannen echt je nieuwe vriend worden.

Zorg voor de juiste vorm van entertainment

Een tip die ik altijd meegeef aan mensen die binnenkort gaan trouwen is om na het berekenen van het budget eerst te kijken naar de bruiloft entertainment. Waarom zou je eerst de bruiloft entertainment moeten regelen voordat je je gaat richten op de hapjes en de drankjes? De bruiloft entertainment is hét belangrijkste onderdeel van heel het feest. Dit is echt het element wat jouw bruiloft kan maken of breken. Bij slecht entertainment zal de sfeer al snel naar beneden gaan, niet echt waar je op zit te wachten. Om het je net even wat makkelijker te maken hebben we enkele veelvoorkomende vormen van bruiloft entertainment op een rijtje gezet, zo heb je enig idee waar je aan zou kunnen denken:

• De live band:

Deze vorm van bruiloft entertainment is waarschijnlijk de soort die het meest gekozen wordt door de mensen. Het is gemakkelijker, efficiënt en het zal altijd zorgen voor een gezellige sfeer. Bij het inhuren van een goede live band is het van belang dat de muziek aansluit bij de rest van het publiek. Je kunt nooit de fout ingaan met Jazz of met Blues, ideaal voor op de achtergrond.

• De goochelaar:

Dit is de soort bruiloft entertainment waar ik je mee kan helpen. Er zijn talloze reden waarom een goochelaar boeken een leuke manier is om de bruiloft wat meer sfeer mee te geven. Dankzij een tafelgoochelaar raakt iedereen die aanwezig is op de bruiloft betrokken bij de act. Hierdoor zal iedereen de tijd van zijn of haar leven hebben, precies wat je wilt bereiken bij het organiseren van een bruiloft. Hier op de site vind je nog veel meer informatie over De Biergoochelaar, kijk dit zeker even rustig door.

• Een springkussen:

Deze optie is natuurlijk alleen voor de mensen met kleine kinderen. Het huren van een springkussen is een goede manier om de kinderen een plekje te geven om hun energie kwijt te komen. Zij kunnen lekker spelen met alle andere kinderen op de bruiloft. En jij? Jij hoeft je geen zorgen meer te maken om alle kids die vol energie tussen de tafels heen rennen.

Stuur niemand met honger naar huis

Een fout die veel mensen maken is dat ze niet zorgen voor voldoende hapjes. Hoe vaak ben je al niet naar een bruiloft geweest om meteen op zoek te gaan naar het dichtstbijzijnde dienblad met borrelhapjes? Bruiloften en eten horen gewoon bij elkaar, het is terecht dat veel mensen zich zorgen maken over dit element als het aankomt op het feest. Ik raad echt aan om een flink deel van je budget te stoppen in allerlei soorten hapjes. Door een ruime verscheidenheid van hapjes, hoofdgerechten en desserts zal iedereen wel iets lekkers hebben om te eten. Het eten hoeft echt geen Michelin ster te verdienen, een gemiddeld gerecht is meer dan voldoende. Niet slecht, maar gemiddeld. Begrijp me niet verkeerd, eten is heerlijk en mag wat kosten. Maar die dure cateraars ben je niet nodig. In dit geval is het voor het eerst een keer kwantiteit boven kwaliteit. Zo heb je nog wat geld over om een leuke vorm van bruiloft entertainment te boeken.

Bekijk alle ACTS↓

“ERVAAR”

TAFELGOOCHELEN

De Biergoochelaar loopt tijdens uw evenement van tafel naar tafel en laat daarbij iedereen met verbazing achter.

bierkratje biergoochelaar ervaar
Ervaar meer.
Foto bubbel bierglas

“PROEF” Bierproeverij

Proef meer.
bubbel bierkar xl

“ONTDEK”

Festival Act

Ontdek meer.
Bubbel ladderzat

“LADDERZAT” Specialiteit

Lees meer.

Wat moet je met de drankjes doen?

Als je een groot deel van je budget aan eten besteedt, zal je iets minder over hebben voor de drank. Voor veel culturen is een bruiloft zonder alcohol heel normaal. Dat kan misschien schokkend zijn voor gasten die van plan waren om zich ladderzat te drinken, maar laat dit je niet van gedachten veranderen. Een open bar is natuurlijk geweldig om te hebben, maar je gasten zijn er echt niet zo veel mee bezig. Dus zodra je een grote gastenlijst hebt kun je gerust de bacardi en andere sterke drank van de openbar weghalen. Je kunt uiteraard altijd zorgen voor de benodigde flessen champagne of prosecco en natuurlijk dozen bier of wijn. Gouden tip dus: laat de sterke drank achterwegen. Dit bespaard een hoop geld en wil je echt mensen hebben die straalbezopen over jouw bruiloft rondlopen? Precies, dat dacht ik al! Mocht budget voor jouw bruiloft nou echt geen probleem zijn. Ga dan voor een uxe bierbar met de lekkerste speciaalbieren zo geef jij jouw gasten een leuke proeverij op jouw bruiloft!

Vraag hulp bij het organiseren

De bruiloft is het begin van een hoofdstuk, niet het einde. Het is alleen voor veel mensen wel een zeer stressvolle gebeurtenis. Het is geen schande als je wat extra hulp nodig hebt bij het organiseren van jouw bruiloft. Veel bruidsparen die binnenkort trouwen proberen alles zelf te doen, dit is natuurlijk geneigt om te mislukken. Het is namelijk veel beter om jouw vrienden te vragen of zij ook een taak op zich kunnen nemen. Geef iemand de opdracht om op zoek te gaan naar een goede vorm van bruiloft entertainment of zorg dat iemand de inkopen op zich neemt. Een beetje vertrouwen in de mensen om je heen is echt niet verkeerd, je zal zien dat er meer dan genoeg mensen zijn die je wel een handje willen helpen.

Wie nodig je allemaal uit?

Bruiloften zijn natuurlijk prachtig, niet alleen omdat je een mooie jurk (of een prachtig pak) draagt en een dag organiseert die volledig aan jou en je partner is gewijd, maar ook omdat je deze dag kunt vieren met mensen die er voor je zijn. Maar wie nodig je dan allemaal uit? Dit lijkt een voor de hand liggende en vrij eenvoudige vraag, echter zien dat dat veel mensen het nog altijd lastig vinden om een keuze te maken. Het is wel belangrijk om een schatting te maken van het aantal gasten, dit is namelijk van invloed is op de locatie die je kiest en voor het budget voor het feest. Ga er even voor zitten met jouw geliefde en bepaal wat je nu eigenlijk wilt gaan doen. Vergeet niet om na te denken over de vraag of er kinderen worden uitgenodigd, dit is namelijk ook weer belangrijk voor het regelen van de bruiloft entertainment.

Ik zou aanraden om alleen de mensen uit te nodigen die je echt ziet als vrienden, maar iedereen heeft hier zo zijn of haar eigen mening over. De een wilt een kleinschalige bruiloft, de ander wilt een ‘Great Gatsby-achtig’ feest organiseren. Het belangrijkste is dat je er samen met je toekomstige partner voor gaat zitten, zo weet je zeker dat de gastenlijst aansluit bij wat je wilt.

publiek reageerd

Laat De Biergoochelaar je helpen!

Voor de beste en meest unieke vorm van bruiloft entertainment ben je hier op de site aan het juiste adres. Als tafelgoochelaar zorg ik ervoor dat alle gasten een leuke tijd zullen hebben. Voor meer informatie over hoe en wat kan je hier op de site meer dan genoeg informatie vinden. Heb je specifieke vragen? Stuur mij dan gewoon even een berichtje via de chatfunctie, ik zal zo snel mogelijk al je vragen beantwoorden. Het plannen van een bruiloft is een van de leukste dingen die je in je leven zal doen, echter is het ook gelijk een van de meest stressvolle dingen. Met behulp van deze tips zal je al veel beter weten waar je moet beginnen. Dit in combinatie met een goede vorm van bruiloft entertainment zorgt ervoor dat het een bruiloft wordt om nooit meer te vergeten.

Bekijk alle acts
solexrace randentertainment festival

Vragen over prijzen of beschikbaarheid?

Vul hieronder je gegevens in. Ik beantwoord je zo snel mogelijk.